Hvordan rullemotstand påvirker drivstofføkonomien til bilen din

drivstoff-konomien-til-bilen-din

Rullemotstand er viktig måling for dekk da det har innvirkning på drivstofføkonomien og dekkens slitasje. Rullemotstanden fremheves på dekkets etikett der den er definert som drivstoffeffektivitet. Her kan du enkelt sammenligne mellom bildekkene for å se hvilke dekk som har lavest rullemotstand og dermed best drivstoffeffektivitet. For elbiler eller hybrider betyr dette at mindre strøm brukes og at du kommer lenger med hver ladding.

Rullemotstand er definert som kraften som kreves for å opprettholde fremover bevegelse av et dekk i en rett linje med konstant hastighet. Dette er grunnen til at jo større bilens rullemotstand, desto lavere blir drivstoffeffektiviteten til bilen din. Dette er grunnen til at det er viktig å velge dekk med lav rullemotstand, da de kan spare alt fra 1 til 4 prosent per liter. Dette i kombinasjon med jevn og rolig kjøring kan spare opptil 10 prosent i drivstofføkonomien.

Når du investerer i nye dekk til bilen din, er det viktig å finne dekk med lav rullemotstand. EUs dekkmerke gjør det enklere i dag å finne dekkene som har lav rullemotstand, ettersom lovene hvert dekk som selges i EU må ha denne etiketten. Det er gyldig for sommerdekk, mens det for vinterdekk ikke egentlig er representativt, da motstanden måles utenfor normal driftstemperatur for dekkene.

Selv for sommerdekk er det ikke den eneste faktoren du bør ta hensyn til når du kjøper nye sommerdekk, ettersom du også er veldig avhengig av sikkerheten til dekkene. Du må finne dekk som også har godt vått grep og evne til å forhindre vannplaning. Det våte grepet fremheves på dekkmerket av EU, så hvis du finner et dekk med AA-karakter, som er et dekk som vurderer A på drivstoffeffektivitet og A på vått grep, vet du at du har funnet et godt dekk. Det kan også være lurt å sjekke dekkprøver for sommerdekk for å forsikre deg om at dekkene du planlegger å investere i har vist seg bra når du sammenligner med andre dekk for forhold som ligner de du vil møte. Hvis du har en elbil med hybrid, må du sjekke at i tillegg til at du har lav rullemotstand som de anbefales for bruk på elbiler med høyere slitasje.

Selv når du kjøper nye allværsdekk, må du sørge for at de har lav rullemotstand. Dette dekket har mange nye teknologier for å gi et utmerket våtgrep, glatt tyst kjørende, lang slitebane livslengd og fordelen med å bruke året rundt.

Investering i dekk med lav rullemotstand hjelper til å spare drivstoff og miljø. Når du investerer i et nytt sett med dekk, må du huske å sjekke EUs dekkmerke for drivstoffeffektivitet og vite at det vil få dekkene til å vare lenger og ha lavere miljøpåvirkning.

For mer informasjon om dekk med lav rullemotstand, besøk: www.nokiantyres.no

You Might Also Like